Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Uspela Vošina generalka za Norvežane: Kikinđani lak plen na Slanoj bari

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 17:21

Srpski šampion lako dobio na svom terenu ekipu iz Banata sa 39:26 u 15. kolu Arkus Superlige Srbije. Raspucani Marko Vasić sa 12 i Gregor Ocvirk sa sedam golova. Kod gostiju najbolji Simo Šijan sa 14 pogodaka

Rukometaši Vojvodine u subotu igraju prvi meč osmine finala EHF kupa sa norveškim Arendalom. Tim Borisa Rojevića napravio je dobru uvertiru pred duel sa Skandinavcima, pala je Kikinda na Slanoj bari sa 39:26 (18:12) u 15. kolu Arkus Superlige Srbije.

Pitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Razlika u klasi je bila evidentna u korist lidera domaćeg šampionata. Novosađani su nastavili trijumfalni niz u 2023. godini. Posle Neksea i Eurofarm Pelistera u SEHA ligi i zrenjaninskog Proletera, ostvarena je četvrta vezana pobeda. Podsetimo, subotnji meč sa Arendalom Lale će odigrati pred praznm tribinama na Klisi zbog kazne od strane Evropske rukometne federacije (EHF).

Izabrane vesti

Nije bilo u timu Vojvodine zimskog pojačanja Mohameda Aziza Aidija zbog povrede. Trener Rojević često je menjao, svi su dobili šansu, čuvao je glavne adute za duel sa Norvežanima. Ton igre davao je srednji bek Baris Puhovski, dok je raspucano u prvih 30 minuta bilo desno krilo Marko Vasić. Igrač Vojvodine na pozajmici u Kikindi, Simo Šijan bio je raspoložen protiv svog kluba. Kadetski reprezentativac Srbije jedini je koliko-toliko držao goste u igri i najavio da bi sledeće sezone mogao da se vrati na Slanu baru.

U nastavku se razigrao Slovenac Gregor Ocvirk koji je šutevima sa devet metara razbijao odbranu Kikinđana. Levi bek Voše je završio meč sa sedam golova, uz samo jedan promašaj. Najefikasniji je bio Marko Vasić sa 12 pogodaka (bez promašaja), dok je Miloš Grozdanić bio nepogrešiv sa linije sedam metara, pogodio je četiri puta, a ukupno je imao šest golova na kontu. Golmani domaćina nisu imali svoj dan. Luka Arsenić je imao tri intervencije, a Fran Lučin dve.

Kod Kikinđana Simo Šijan je bio najefikasniji rukometaš meča sa čak 14 pogodaka, dok je Stanimir Komarek sedam puta zatresao mrežu devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Golman Marko Gaćinović je sakupio devet odbrana.

Zbog obaveza u Evropi i gostovanje češkoj Karvini u subotu, u sredu će svoj meč da odigra i Dinamo iz Pančeva koji ima neugodno gostovanje Dubočici u Leskovcu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE

14. KOLO

Subota

Kikinda – Topličanin 30:25 (14:13)

Proleter – Vojvodina 28:34 (16:19)

Metaloplastika – Rudar Kostolac 30:29 (14:14)

Dinamo Pančevo – Crvena zvezda 28:28 (15:10)

Nedelja

Obilić – Dubočica 24:25 (14:12)

Ponedeljak

Radnički Kragujevac – Partizan 26:29 (12:16)

Utorak

Jugović - Šamot 32:26 (17:13)

15. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kikinda 39:26 (18:12)

Sreda

19.00: Dubočica - Dinamo Pančevo



tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaRukometna superligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara